Den Gamle By i Aarhus
Rejser

Tag på en rejse tilbage i tiden i Den Gamle By

Hvis du gerne vil ud på en tidsrejse, hvor du bliver taget tilbage til midten af 1800-tallet? Så bør du besøge en af Aarhus mest attraktive seværdigheder – nemlig Den Gamle By. Den Gamle By er en by i byen, og har de mest fantastiske omgivelser. Du kan besøge Den Gamle By året rundt, og jeg tør godt love, at du får en på opleveren.

Et levende museum

Når du besøger Den Gamle By, vil du opleve, at der går folk rundt, som er klædt i de klæder, de benyttede sig af under den tid de repræsentere. Det er nemlig det hyggelige ved Den Gamle By. De går 100% ind i at gøre oplevelsen så autentisk for dig som muligt.

Hvis du er træt af at gå rundt, kan du også tage dig en tur i en hestevogn, som fører dig rundt i Den Gamle Bys hyggelige gade. Når tørsten melder sig, kan du snuppe en øl eller sodavand i Kælderen. Og hvis du skal have lidt til den søde tand, må du endelig ikke snyde dig selv for en tur på Café Bonich. Café Bonnich er en tidligere sønderjysk café/bager, som laver de lækreste flødekager.

Tilbage til 70’erne

Den Gamle By indeholder ikke kun seværdigheder fra 1800-tallet. Faktisk har de lavet et forholdsvis nyt område, hvor du kan se butikker og steder, som ligger forholdsvis nær den tid, vi kender i dag. Gå rundt i de små gader, og tag et kig på butiksruderne. Du kan finde det gamle Tjæreborg Rejser, små kioske, hvor priserne er langt fra det, vi kender eller tag et smut på et værthus og nyd en kold Ceres Top.

Særudstillinger

I Den Gamle By kan du i løbet af året opleve mange forskellige særudstillinger. Især omkring juletid bliver der gjort noget helt ekstra ud af Den Gamle By, og jeg ved at både turister og aarhusianerne elsker at slentre rundt i Den Gamle By i denne tid. Her kan du nemlig opleve små markeder, hvor du kan købe æbleskiver, gløgg, varm kakao og meget, meget ander.

Du kan også opleve Allerhelgen i Den Gamle By, hvor uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader. Her kan høre forskellige historier om overtro, giftige lægeplanter og meget mere. Du kan også lave din roelygte og høre om, hvordan det her specielle lygter blev brugt til at skræmme naboerne i gamle dage.

Hvis du vil følge med i de forskellige særudstilling, kan du se dem i de forskellige lokale Aarhus-aviser.